Over ons

En dan even over ons, de Voorhorsthoeve: Wij zijn Willy en Ursula Voorhorst. We hebben drie volwassen kinderen. Samen hebben wij twee oudduitse herders, een labrador en twee katten.

De Voorhorsthoeve was altijd een veeteelt- en akkerbouwbedrijf. Door uitbreiding van het dorp Heeten echter, mochten wij geen varkens  meer houden en sindsdien verbouwen wij alleen nog in beperkte mate gewas. Op de Voorhorsthoeve hebben altijd herdershonden geleefd. Op dit moment wordt de hoeve ‘bewaakt’ door onze twee oudduitse herders: Alyssa en Cayla-Indy roepnaam Indy.  Indy is geboren op De Voorhorsthoeve (23 sep.2015) uit ons C-nest en heeft als vader Athos van “t Hogeland.  Natuurlijk hoort onze labrador Buffy er ook bij  wij hebben haar  geadopteerd van een familielid en inmiddels (op papier) bejaard is. Ze is bijna 14 jaar oud en helaas overleden (28april 2016)

Sinds Alyssa volgroeid is, is de wens om weer te gaan fokken snel omgeslagen in een concreet plan. Sinds eind 2012 zijn alle papieren dan ook geregeld en heeft zij het certificaat om te worden gedekt. Ook voor Indy hopen we in de toekomst  goede papieren te krijgen, we zullen ons als goede fokker houden aan de afspraken en proberen de verwantschappen wat combinatie betreft  beperkt mogelijk houden, we gaan shows bezoeken en laten graag zien dat we er verantwoord mee bezig zijn. Verder zullen de pups in de woonkamer opgroeien met zoveel mogelijk indrukken , geluiden , uitstapjes om als sociale pup bij de toekomstige baasjes vrij te voelen van angst. Wij zetten ons hier graag voor in. Alyssa heeft drie nestjes gehad nu.

We zijn aangesloten bij de LSOHV (LangStokhaar & Oudduitse herder Vereniging).

Download het kennelcertificaat en fokcertificaat van onze Alyssa .

Niets op deze website mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt , in enige vorm of op enige wijze hetzij electronisch, mechanisch of enige manier , zonder voorafgaande ,schriftelijke toestemming van de Voorhorsthoeve. Alle foto”s of geschreven stukken op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Dit houdt in dat niets van deze website zomaar gebruikt mag worden. Toestemming van ons is nodig. Het is tevens niet toegestaan om zonder toestemming een link naar de website van de  Voorhorsthoeve te maken. Toestemming kan worden verleend en u kunt daartoe contact opnemen met ons wenuvoorhorst@planet.nl

De Voorhorsthoeve (zomer 2012)

De Voorhorsthoeve (zomer 2012)

 

De Voorhorsthoeve (2007)

De Voorhorsthoeve (2007)

De Voorhorsthoeve rond 1950

De Voorhorsthoeve (rond 1950)

De Voorhorsthoeve (1918)

De Voorhorsthoeve (1918)