Over ons

En dan even over ons, de Voorhorsthoeve : Wij zijn Willy en Ursula Voorhorst. We hebben drie volwassen kinderen . De jongste zoon woont in Nieuw Zealand met zijn gezin , onze dochter woont met haar gezin in Twello , onze oudste zoon in Rotterdam , we hebben inmiddels  drie kleinkinderen.  Samen hebben wij drie oudduitse herders.

De Voorhorsthoeve was altijd een veeteelt- en akkerbouwbedrijf. Door uitbreiding van het dorp Heeten echter, mochten er geen dieren; varkens en kalveren  meer houden en sindsdien verbouwen wij alleen nog in beperkte mate een  gewas. Op de Voorhorsthoeve hebben altijd herdershonden geleefd. Op dit moment wordt de hoeve ‘bewaakt’ door onze drie  oudduitse herders: Alyssa en  Indy en  Kely.  Indy is geboren op De Voorhorsthoeve (23 sep.2015) uit ons C-nest en heeft als vader Athos van “t Hogeland. Kely is geboren uit ons eerste nest van Indy , ons E-nest(8Januari 2018) en heeft als vader Kiarr-Simon of Heartland.   Door dat ik de dieren begon te missen ben ik mij gaan verdiepen in de oudduitse herder en het fokken en lopen er inmiddels drie generaties .

Sinds Alyssa volgroeid is, is de wens om weer te gaan fokken snel omgeslagen in een concreet plan. Sinds eind 2012 zijn alle papieren dan ook geregeld en heeft zij het certificaat om te worden gedekt. Ook  Indy heeft de  goede papieren en met Kely wordt niet gefokt ze is inmiddels gesteriliceerd  , we zullen ons als goede fokker houden aan de afspraken en proberen de verwantschappen wat combinatie betreft  beperkt mogelijk houden, we gaan shows bezoeken en laten graag zien dat we er verantwoord mee bezig zijn. Verder zullen de pups in de woonkamer opgroeien met zoveel mogelijk indrukken , geluiden , uitstapjes om als sociale pup bij de toekomstige baasjes vrij te voelen van angst. Wij zetten ons hier graag voor in. Alyssa heeft vier nestjes gehad en is inmiddels met pensioen en heeft 21 nakomelingen . Indy heeft vier  nesten gehad , 25 nakomelingen.

We zijn aangesloten bij de LSOHV (LangStokhaar & Oudduitse herder Vereniging).

Download het kennelcertificaat en fokcertificaat van onze Alyssa .

Niets op deze website mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt , in enige vorm of op enige wijze het zij elektronisch, mechanisch of enige manier , zonder voorafgaande ,schriftelijke toestemming van De Voorhorsthoeve. Alle foto”s of geschreven stukken op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Dit houdt in dat niets van deze website zomaar gebruikt mag worden. Toestemming van ons is nodig. Het is tevens niet toegestaan om zonder toestemming een link naar de website van de  Voorhorsthoeve te maken. Toestemming kan worden verleend en u kunt daartoe contact opnemen met ons wenuvoorhorst@planet.nl

De Voorhorsthoeve (zomer 2012)

De Voorhorsthoeve (zomer 2012)

De Voorhorsthoeve (2007)

De Voorhorsthoeve (2007)

De Voorhorsthoeve rond 1950

De Voorhorsthoeve (rond 1950)

De Voorhorsthoeve (1918)

De Voorhorsthoeve (1918)