Nieuws

Eerste dagen H-nest

Je zult denken van met twee is het een makkie , maar niks is minder waar Indy was misselijk van alles wat ze opgegeten had tijdens de bevalling . Ze moest echt op gang komen , veel naweéen heeft ze . Donderdag ben ik met de reu naar dierenarts geweest want de groei zat er nog niet in en ik dacht dat ik wat hoorde aan zijn longen. Gelukkig heeft de dierenarts de pup onderzocht en niks gevonden. Denk je als fokker alles wel te weten en nog nooit de lamp uit gedaan te hebben de eerste 14 dagen ,ging ik toch informeren bij collega’s fokker en bij fokbeleid. De lamp uit het is warm buiten en binnen ook inmiddels 24 graden, werkelijk het heeft geholpen , de groei zit erin. Het zijn tevreden pups , dus vanavond de eerste portret foto”s gemaakt , ze zijn beide zwart bruin van kleur , de teef woog ; 588 gram en de reu 499 gram bij de geboorte .Het teefje wil ik in de toekomst voor de fok gebruiken het gaat wonen bij een gast gezin , met een jaar hopen we dat de HD en ED foto’s goed zijn dan kan ik aan het werk om met de aankeuring en show we op weg kunnen naar nieuw materiaal voor de toekomst. Ik wil nog niet stoppen met de fok van dit prachtige ras zwart/bruin van kleur. Volgend jaar mag ze nog een nest , dat ga ik zeker proberen ook daaruit ga ik een teef plaatsen bij een gastgezin . Een reu volgend jaar gaat ook naar een gastgezin . De toekomst van De Voorhorsthoeve hoop ik nog een aantal jaren door te dragen en vooral de zwart/bruine kleur niet zomaar weg te poetsen want hiervoor hebben we jaren de Duitse herder op ons boeren erf gehad als waakhonden en die waren toch echt zwart/bruin/rood.

Jessy teef
Harry reu

Dit bericht heeft 0 reacties

Schrijf een reactie